Det er vrient å få et godt bilde av denne herlige retten. Det ville vært penere om jeg hadde redusert sausen mer, men det ville vært juks. Et grønt blad eller to ville også gjort nytten, men det ville også vært juks. I den virkelige verden ville det druknet i løpet av noen minutter. Sausen skal nemlig være ganske tynn. Men, vi kan vel enes om at man ikke skal skue hunden på hårene, i hvert fall ikke til hverdags.
Det beste med denne middagen er at det er store mengder saus. Det ser kanskje voldsomt ut med en halv hvitløk til to personer, men det er ingen grunn til panikk. Det smaker selvfølgelig hvitløk også etter at den er sautert i smør på lav varme i ti–tolv minutter, men de skarpe kantene har forsvunnet som dugg for solen.
Sjopska-salaten passer utmerket til. Begge disse oppskriftene er forresten i Uten gluten, boken jeg skrev sammen med Anja Skjævestad. Bildet der er selvfølgelig mye penere enn mitt. Du vet, profesjonell fotograf og alt det der.
Har du problemer med å få perfekt ris? Prøv denne metoden.